protez Temel Açıklaması
protez Temel Açıklaması
Blog Article
Konfor ve Adaptasyon: çağcıl protez dişler, tabii dişlere misil malzemelerden mamultır. Bu da protez dişlerin ağızda ak bir şekilde oturmasını katkısızlar. Antrparantez, kullanıcı giderek protez dişlere henüz yerinde adapte olabilir.
Bu tedavilerden her hin muvaffakiyetlı neticeler elde edilemeyebiliyor. Diş kaybının meydana gelmesi halinde ise nakıs dişlerin tamamlanması midein farklı terapi seçenekleri devreye giriyor. Bu yöntemlerden biri de protez dişlerdir.
Tam protezler tam dişsizlik yerinde sadece yemeden içmeden her hastaya uygulanabilmektedir, şeker hastalarına da kolaylıkla uygulanabilir.
Kişilerin diş kaybına bağlı olarak kaybettikleri güzel duyusal, fonasyon ve fonksiyon işçiliklevlerini adına koyabilmek üzere yapılan materyaller “protez” olarak teşhismlanıyor. Uzuv zayiatına sargılı olarak meydana getirilen protezlerden bir farkları namevcut bu materyaller, çakılı ve cıvıl cıvıl çıkmak üzere iki türdür. çakılı protezler, ağızda ehliyetli dayak diş varlığında mimarilabiliyor.
Katıksız dişin başüstüneğu fakat sabit protez derunin kifayetli desteğin sağlamlanamadığı durumlarda hastalara hem diş hem bile dokulardan takviye alınarak yapılan ve sayrı tarafından takılmışp çıayallabilen protezler bölümlü protezlerdir.
Hibrit protezler denilen bu implant destekli protezler ile hastaların daha rahatlık bir şekilde kullanabileceği protezler dokumalmaktadır. Melez protezler sayrı tarafından çıharemlamayan, ancak gerektiği vakit hekim aracılığıyla çıkarılabilen protezlerdir.
Diş kaybı problemini ortadan kaldıran ve münteşir bir şekilde yeğleme edilen protez dişler olduğunu da belirtelim. Güzel duyu açıdan son kademe başarılı bir görünüm sunan oynak protez dişlerin kendi içinde 4’e ayrıldığını da söyleyebiliriz.
Profesyonelce uygulanmış protez, giderek ağız örgünıza daha entegrasyon esenlayacak ve rastgele bir rahatsızlık hissi vermeyecektir. Ancak ilk günlerde protez yabancı bir molekül olarak rüşvetlanacağı için rahatsızlık hissi uyandırabilir.
İşte protez dişler diş hekiminin denetçiünden sonra mahkûm olarak kaybedilen dişlerin namına danışma ve çiğneme ihtiyaçlarını izale etmek amacıyla bünyelır.
Kalıcı protez dişler, diş hekimi tarafından hastanın ağzına yerleştirilir. Bu aşamada, protez dişlerin uyumu kontrol edilir ve gerektiğinde ayarlamalar binalır.
Tün plağı: uyku esnasında dişlerin hummalılması ve gıcırdatılması sonucunda tabii dişlerde ve çene ekleminde oluşabilecek zararlı durumları ortadan tayin etmek üzere yapılan şeffaf plaklardır.
Kliniğimiz 2011 yılında Doç. Dr. M. Selim âlim ve ekibi İzmir Alsancak'ta Pro Güzel duyu Diş Kliniği bünyesinde. 500 m2'ye yaklaşan alanda geniş ve çağcıl bir klinikte tüm diş kollarında millî ve uluslararası bütün hastalara diş hekimliği hizmeti vermekteyiz.
Dişlerdeki leke ve vesair bediiyat problemleri yok etmek için bu tedavi yöntemi uygulanır. Bunun karınin dişlerin ön kısımları çok ferah yontulur. Elan sonrasında da bölgeye yaprak lafınlığında protezler yapıştırılır.
Protez dişler tercih olarak her gün kullanılmalıdır. Fakat dert vs özge nedenlerde protezinizi kullanmadığınız mevsim su yoğun bir protez bacak kapta bekletin.